Hapukapsas, detsembri lahutamatu osa

Hapukapsas, detsembri lahutamatu osa
Jump to recipe

Hapukapsas oli kunagi peolaual sooja toidu lahutamatu osa. Nüüdsel ajal vähem kohustuslik komponent, kuid Jõulud kipuvad siiski vägagi hapukapsast sisaldama, selle hästi õnnestumine kipub mõnikord peavalu valmistama. Oluliseima osa võrratul hapukapsal moodustab hapukapsas ise, just see, millest seda hautama hakatakse. Kui toorelt maitseb hea ja tahaks pigem terve paki niisama nahka pista, siis see ongi kõige õigem pannile panekuks. Vale lõhn, vale maitse küpsetamata kujul ennustavad kehvamaitselist lõpptulemust – seda tasub meeles pidada.

Ehe eestlaslik hapukapsas ongi olemas. Jõul võib tulla koos keedukartuli ja praelihaga. See sobib suurepäraselt borši sisse. Mulgikapsast ilma selleta juba ei valmista. Rääkimata toore hapukapsa B- ja C-vitamiini pommiks olemisest, kasulike piimhappebakterite sisaldusest. Rohkem võiks hapukapsast toorsalatina prae kõrvale või lihtsalt vahepalaks süüa.

77 / 100
Jälgi meid: