Hernesupp ühe tunniga!?!

Hernesupp ühe tunniga!?!

Kapis on kuivatatud herned, külmikus suitsusink, leidub ka vajalikke juurikaid. Kruubisõbral kruupe. Hernesupp saab järelikult valmis järgmiseks päevaks, kui just väheke ei kiirenda seda teemat. Nii pea ööpäeva. Herneste (ja kruupide) leotamise võrra ja siis veel keeduaega ka mäekõrguselt lühemaks. Kui vastlapäev liiga ruttu on tulnud, siis kiirkeedupotist on abi. Selline kõva ports hernesuppi, nii ~3 liitrit valmib järgnevalt:

  • 500 grammi kuivatatud herneid
  • 5 kartulit
  • paar porgandit
  • väiksem kaalikas
  • 200 grammi maasuitsusinki (lihaga on siiski sedasi, et mida rohkem, seda uhkem)
  • 2 mugulsibulat
  • 2 teelusikat sinepit
  • noaotsaga nelgipulbrit
  • maitserohelist
  • soola
  • puljongit või hädapärast vett ja võid
  • peamine abimees kiirenduseks – survepott ehk kiirkeetja

Herned (ja kruubid) külma vette ja kiirkeetjasse, pool potti vett täis, kaas peale keerata, suurima surve režiim sisse lülitada ning keema 30 minutiks. Selle poole tunni jooksul jõuab ära koorida kartulid, porgandid, sibulad, kaalika, need ka hakkida, sama teha ka suitsusingiga. Ega selle visiseva ja susiseva poti juurest kaugele ei julge minna, silma tuleb peal hoida. Kell piiksus, järelikult tuleb pott nüüd lasta maha jahtuda. Seejärel herned ära sõeluda, pott kergelt loputada, herned potti tagasi ja kõik ülejäänud koostisosad ka ja valada potti nii palju vett (või puljongit), et oleks 5 liitrisel kiirkeedupotil täidetud 2/3 mahust, kaas korralikult peale ning jälle maksimaalsele survele. Kui pott saavutab surve, siis kell käima 20 minutiks ja valmis!!! Tugeva tunniga valmib hernesupp, mis maitseb peaaegu nagu hernesupp, mis on õhtul valmis tehtud, et järgmisel õhtul süüa saaks.

Tänud mehele, et ta mulle survepotikilgi pähe küpsema pani.

P.S. hea testida õhupuhastaja võimekust

Jälgi meid: