Keeks, mil apelsinihõng ka küljes

Keeks, mil apelsinihõng ka küljes

Minu viimase aja üks lemmikutest, sunnib enne järgmise lõigu võtmist mõtlema ja päris korralikult Crosstrainerit kasutama. “Originaalis” on see keeks sidruniga, kuid eluaegse andnud apelsinihulluna kasutan apelsinikoort.

  • 4 suurt kanamuna
  • 200 grammi suhkrut
  • 200 grammi jahu
  • 200 grammi võid
  • Ühe apelsini riivitud koor
  • Poole sidruni mahl
  • Kaneeli, vaniljesuhkrut, näpuotsaga soola

Munad unustada isevahustajasse, panna ahi sooja 180 kraadi peale ja või sulama. Kui munad on juba täiesti vahus, siis lisada suhkur, kaneel, vaniljesuhkur ja sool. Valmistada ette keeksivorm küpsetuspaberiga või siis traditsioonilise või ja mannaga katmine. Riivida apelsinikoor peene riiviga. Lisada jahu ja apelsini koor tasase kiirusega ja umbes poole jahu koguse pealt lisada ka või. Seejärel ahju 35-40 minutiks, pigem alumistele kõrgustele, kui üles.

Võib ju lisada ka kuivatatud puuvilju, kuid minu jaoks läks see siis liiga magusaks, pigem võiks pähkleid purustada

Mõnusalt küpsenud keeks
Mõnusalt küpsenud keeks
Jälgi meid: